BLOG # 8 Printjes

Dierenprintjes vind je in allerlei soorten en maten. Vaak denken mensen bij een dierenprint aan een tijger, panter of zebra printje. Zelf vind ik dat soort printjes soms een beetje heftig. Hoewel er natuurlijk ook hele leuke tussen zitten! Een subtielere versie (en misschien ook wat meer geschikt voor alle stoere jongens) zijn de all-over prints met dieren erin verwerkt (mijn versie van een dierenprint). Dieren hebben toch iets leuks, iets speels en sommige varianten iets stoers of juist iets heel liefs. In de ’Forest’ collectie van Pimsa is gebruik gemaakt van de vos & de haas. Het design van beide dieren is geometrisch waardoor ze ook iets aan de verbeelding overlaten.

Vaak geven kinderen al heel snel zelf duidelijk aan wat ze wel en niet aan willen, dit gaat ook weer in fases, zoals bijna alles. Wie kent ze niet de fases. Vooral de ‘frustratie’ fase en de NEEEEEE zelluf doehhhoeeeen, vind ik persoonlijk de moeilijkste. En heb ik even de mazzel dat Sam nu in beide fases zit! Het zelluffff doehoeen betekent bij hem ook zelf bepalen wat hij wel of niet aan en/of uittrekt. Zo wil hij de vossen trui het liefste aanhouden in bed en ook beide longsleeves houdt hij liever de hele week aan dan dat hij moet worden omgekleed. Ik vind zo’n dikke gebreide trui ook best leuk op z'n tijd maar Sam denkt daar dus anders over (lees: nee mama dat trek ik echt niet aan). Soms lukt het me toch, met wat afleidingsmanoeuvres, maar het duurt meestal niet lang voordat hij doorheeft wat hij aan heeft en dan kan hij zich ineens heel snel ‘zelluf’ uitkleden.

Maar om even terug te komen bij de kern, een leuke trui, broek of jurk met een printje waar een kind iets in ziet van een dier zijn bij mijn jongens de meest favo items. En dat snap ik ook want dat is leuk & herkenbaar. Die willen ze dus altijd aan, dus gaat mama altijd op zoek naar leuke truien met een mooie print en gelukkig heeft Pimsa die in haar eigen collectie! Als zij gelukkig zijn, ben ik het ook (scheelt mij heel veel tijd met aankleden!).

Bijkomend voordeel vind ik dat printjes heel makkelijk te combineren zijn. Natuurlijk style je ze makkelijk met effen items, maar ook bijvoorbeeld met streepjes! Denk bijvoorbeeld eens aan het jurkje met de hazen print in combinatie met een roze, gele, rode of paarse legging. Of de jurk raindrops met een zwart/wit gestreepte maillot. En natuurlijk voor de wat meer uitgesproken look kan je ook print op print combineren. Ik zoek dan zelf wel vaak naar prints met een soortgelijke kleur erin of die qua thema lekker matchen. Meer inspiratie opdoen, neem dan eens een kijkje in ons lookbook of op onze instagram pagina.

    

Liefs, Denise

Pimsa

 

© 2016 - 2021 Pimsa | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel