Kinderkledingmaten

Wij stonden laatst met Pimsa op het ‘in de wolken’ festival in de RAI in Amsterdam en wat was het leuk! Ik was echt een beetje overweldigd door alle super leuke en positieve reacties! Dus was je op het festival en heb je onze stand bezocht, nogmaals bedankt voor je enthousiasme, daar worden wij blij van!

Maar to the point, ik wijd deze blog aan kinderkledingmaten. Waarom? Omdat het me opviel op het festival dat heel veel mensen ontzettend twijfelen over maten. Ook viel het mij op dat, ook ik, iemand die toch dagelijks met kindermaten bezig is, heel vaak aan het spieken was op mijn maattabel. Blijkbaar kan ik alleen de maten van mijn eigen kinderen onthouden!

Veel vragen over maten zijn natuurlijk te beantwoorden. Ieder merk hanteert andere maten en valt anders en dit wordt bij het merk zelf ook vaak aangegeven. Bij Pimsa hanteren wij maten gebaseerd op leeftijdsindicatie. Hieronder zie je duidelijk welke Nederlandse maten daarbij horen:

0 - 3 maanden = 56/62
3 - 6 maanden = 68/74
6 - 12 maanden = 74/80
12 - 18 maanden = 80/92
18 - 24 maanden = 92/98
2 - 3 jaar = 98/ 104
4 - 5 jaar = 104/110
6 jaar = 116

Maten zijn een algemene richtlijn voor een gemiddeld kind. Maar gemiddelde kinderen bestaan natuurlijk niet :-) Ieder kind is anders en heeft net als wij volwassenen een ander figuur en dus een andere maat. Ik neem even als voorbeeld mijn eigen kinderen. Pim is net 4 jaar en is lang maar dun, hij draagt maat 116 (volgens de algemene richtlijnen is dit de maat van een 6-jarige). Ik kijk bij Pim dan ook altijd naar zijn lengte, die geeft het beste weer welke maat hij heeft. Mijn jongste zoontje, Sam heeft een heel ander figuur (houdt ook veel meer van eten). Hij is ook wel lang maar een stuk ronder, met zo’n buikje en echte billen. Ook hij draagt een veel grotere kledingmaat dan die eigenlijk bij zijn leeftijd hoort maar dat komt bij hem dan weer meer door zijn wat vollere postuur dan door zijn lengte. 

De beste tip die ik kan geven is, kijk naar de lengte van je kind! Is jouw kindje 1 meter maar met een lekker buikje ga dan eerder voor maat 104 dan 98. Is je kind 1 meter maar erg smal dan past een maat 98 waarschijnlijk een stuk beter. Let daarnaast op uit welk land het merk komt. Zo vallen Spaanse merken (voor onze Nederlandse kinderen) vaak klein! Pimsa valt over het algemeen wat ruimer en langer (echt een Nederlands merk), bij de combinatie maten valt het item richting de grootste maat. Wanneer dit afwijkt staat dit altijd genoteerd bij het product. Alle tops vallen op maat, broeken zijn wat langer, jumpsuits en jurkjes vallen meestal wat ruimer. Wanneer je dit onthoudt zit je bij ons qua maat bijna altijd goed! In de footer van onze website staan onze maattabellen

Veel plezier met shoppen! Neem ook eens een kijkje op onze inspiratie- en/of instagram pagina voor tips en inspiratie!

Liefs, Denise

    

 

© 2016 - 2021 Pimsa | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel