BLOG #14 Capsule Garderobe

Tijd voor weer een blog , ditmaal over de kunst van het maken van setjes. Koop jij vaak kleding in setjes of meer losse items? Ik heb zelf de neiging om tijdens het online shoppen setjes te willen maken maar dan van items van 5 verschillende shops, wat het een nogal ingewikkeld proces maakt. Zo shop ik voor mezelf en ook voor de jongens, maar hier gaat echt veel tijd inzitten en eigenlijk werkt het ook niet. Vaak koop ik uiteindelijk toch losse items en kom ik erachter dat de kleur of het item zelf toch moeilijk te combineren is met wat er al in de kast hangt.

De trend van tegenwoordig is de capsule garderobe. Minder kopen, betere beslissingen en niet super lang twijfelen wanneer je voor de kast staat want alles is mooi, goed te combineren en zit lekker. Maar het creëren van zo’n garderobe is een uitdaging! Toch ga ik het voor de jongens proberen dit seizoen, want het idee spreekt me aan en ik denk dat het je leven uiteindelijk makkelijker maakt. Hieronder mijn tips over hoe je dit zou kunnen aanpakken. Daarna laat ik je zien hoeveel mogelijkheden er zijn met 1 key item!

Kies bewust

Het gaat er dus om dat je minder koopt maar dan is het wel van belang dat je kwaliteit koopt, anders wordt het na drie keer wassen wel een hele kleine garderobe. Daarnaast moet je items uitzoeken die je kind ook echt leuk vindt en fijn om te dragen want hoe ouder je kind wordt des te meer willen ze inbreng, tenminste sommige kinderen,  in wat er wel of niet wordt aangetrokken! En je moet natuurlijk rekening houden met seizoenen. Een tip; kies een kleurenpalet uit dat makkelijk combineert, investeer in wat mooie must-haves van goede kwaliteit en vul deze aan met de wat goedkopere en soms meer seizoensgebonden items. En bedenk goed wat voor jouw de must-haves zijn want dit hoeven niet altijd de trendgevoelige items te zijn, of items met een in het oog springende print. Vaak zijn de meest gedragen items, de items die overal bij passen, die makkelijk combineren, heel fijn zitten en geschikt zijn voor verschillende weertypes.  Bijvoorbeeld onze skirt Sand & Pants Sand, deze twee items hebben een neutrale kleur, passen bij het seizoen, zijn van een mooie linnen/ katoenen stof met een beetje stretch, wat heerlijk zit en wat je al snel aan kan zonder dat het direct 30 graden hoeft te zijn en deze items zijn te combineren met bijna alle kleuren en prints. Voor mij zijn dit type items must-haves en items die ik altijd pak omdat je er alle kanten mee op kunt!

Koop minder

Kinderkleding kopen vinden veel van ons heel erg leuk. Ik kan soms ook te enthousiast worden van nieuwe collecties en me mee laten slepen door al het leuks dat ik zie. Maar de meeste van ons hebben geen geldboom in de tuin en voordat je overgaat tot kopen denk je waarschijnlijk ook wel even na over hoe praktisch iets is. Ik kan bijvoorbeeld echt enthousiast worden van al die super leuke sokken die veel merken in hun collectie hebben, die eindigen ook vaak ik de winkelmand maar uiteindelijk koop ik altijd ergens goedkopere sokken want ik weet dat mijn kinderen sokken te pas en te onpas kwijtraken, ermee buiten gaan lopen en er als snel gaten en vlekken in zitten. Kies dus items die duurzaam zijn!

Make it work! 

Minder keuze en keuze uit items die allemaal goed bij elkaar passen is ook minder tijd voor de kast staan en je minder vaak irriteren aan de vreemde combinaties die man of kind maken ;-) Daarnaast ga je waarschijnlijk ook meer en verschillende combinaties maken, dus niet altijd dezelfde trui bij dezelfde broek. En mocht je kind een groeispurt krijgen dan kan  je toch weer wat nieuwe items erbij zoeken en kunnen de te klein geworden items naar het jongere broertje of zusje of één van de leuke tweedehands winkels want als je kwaliteit koopt dan gaat het sowieso langer mee en kunnen andere kindjes en mama's er ook nog veel plezier van hebben! 

Zie je het al zitten of heb je nog wat inspiratie nodig? Ik heb vanuit onze collecties tweemaal  één item geselecteerd en daarmee verschillende combinaties gemaakt, om je een idee te geven wat er allemaal mogelijk is met een goed key item! Hieronder zie je allereerst onze short animal, deze heb ik op verschillende manieren gestyled met bijvoorbeeld; de sweater puffin, het t-shirt pino en vest diamond en met de tanktop giraffe.

De volgende key items die ik heb uitgezocht zijn de pants & skirt sand. Deze items zijn wat makkelijker te combineren omdat het effen items zijn maar dan wel in een linnen stof. Zowel de broek en het rokje kunnen gestyled worden met o.a. onze tanktop pino en de tanktop giraffe. Maar ook al onze t-shirts staan erg leuk op deze items! Ook hele leuke combinaties kunnen gemaakt worden met verscheidene truien uit voorgaande collecties, nu te verkrijgen voor hele leuke prijsjes, zoals de sweater fox, sweater puffin en sweater penguins

Hopelijk heb je hier wat inspiratie op kunnen doen en een deel van de items die worden genoemd zij nu in de sale, dus kwaliteit voor een klein prijsje, wat wil je nog meer! Enne je mag natuurlijk zelf bepalen hoe veel of weinig je koopt om de perfecte ‘capsule garderobe’ te creëren ;-) Hou ook onze instagram stories en pagina in de gaten voor nog meer leuke en soms onverwachte combinaties!

Volg ons via onderstaande buttons:

    

Veel liefs,

Denise     

 

 

 

 

© 2016 - 2021 Pimsa | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel